250x180

Máme tu podzim... 7.12.2020

Přišel podzim a v divadle to znamená přípravu na novou divadelní hru, zkoušky, práci na hereckých dovednostech a pilování režisérských pokynů. Než se ale rozběhne naše divadelní sezóna 2020/2021 dovolte, abychom se ohlédli za uplynulou sezónou. Již v minulém článku jste si přečetli o úspěchu poslední uvedené hry: Zavolejte Jeevese! Nebudeme vám tedy naši radost z této hry znovu připomínat, i když byla ohromná. Teď bychom vám rádi prozradili, co dělají herci, když se zrovna nezkouší hra.

Kdo byl na letošní srpnové Improvizační show u sokolovny, kterou jsme spolu s SK Náměšť uskutečnili, tak ví, že se naše divadlo věnuje nejen klasické činohře, ale i pracuje s formátem improvizace. Na letošní PARŤYČCE, jak tento večer nazýváme, jsme se letos naučili mnoho nových her a získali mnoho zkušeností. Diváci byli úžasní a svým potleskem nás odměňovali za hry, které jsme pro ně hráli. I když to na jevišti při improvizaci vypadá, jak moc lehké to je, můžete nám věřit, že tolik potu sokolská antuka dlouho nepamatuje. Váš potlesk a smích nás přesvědčuje o tom, že se nepotíme nadarmo. Děkujeme za vaši stálou přízeň, moc si jí vážíme. Nesmírně si i ceníme pomoci a spolupráce s dalšími spolky z Náměště. S fotbalisty z SK Náměšť jsme večer pořádali, ale zapojených spolků jsme tu měli více. TJ Sokol Náměšť nám poskytl prostory pro uskutečnění akce. Určitě nemůžeme zapomenout na náměšťské hasiče, kteří půjčili to, na čem jste seděli, a to na čem jsme hráli my zase Region Haná. Každý rok se nám naskytne příležitost spolupracovat s nějakým z našich spolků (v minulých letech to byli myslivci, hasiči z Nových dvorů) a vždy je to bezchybné.


To co děláme, děláme rádi. Ovšem nešlo by nám to tak hladce, kdyby nás nepodpořil městys Náměšť na Hané finanční podporou v rámci "Programu podpory neziskových organizací". V tomto roce nás podpořil částkou, za kterou byla pořízena kvalitní zvuková technika. Děkujeme.


No a teď už jen krátce k naší cestě k Improvizační show. Improvizace nás baví už od počátku založení divadla, a pokud jste se s ní nepotkali při nějaké premiéře, (když zapomeneme text nebo zapomeneme přijít na zkoušku) pak máte příležitost alespoň jednou za rok v srpnu. My ale trénujeme improvizaci každý měsíc. Těmto aktivitám říkáme Improvečery a pravidelně na nich trénujeme různé improvizační hry nebo si na ně zveme lektory, kteří mají zkušenosti s improvizační ligou, zkrátka se snažíme dostat improvizaci na kobylku. Na těchto večerech už zažíváme improvizaci v improvizaci, kterou improvizovaně improvizujeme, a vážně to stojí za to. Doufáme, že jste si s námi minulou sezónu 2019/2020 užili a budeme se na vás v této nadcházející těšit, ať už na premiéře nové hry, Improvečerech nebo srpnové Improvizační show. Zlomte vaz!


https://zadvermi.rajce.idnes.cz/PARTYCKA_2020_Veteran_cup/